Autores

Información

A matanza do porco. Cultura e tradición View larger

A matanza do porco. Cultura e tradición

Autor: Xoán Carlos García Porral
Dimensións: 24 x22 cm.
ISBN: 978-84-17094-96-6
Nº de páxinas: 96

A matanza do porco, máis alá dun pormenorizado estudo sobre o proceso da mata, é un exercicio de memoria antropolóxica de costumes, rituais e traballos que esmorecen ou que en moitos casos xa só perduran na lembranza.

More details

25,00 € impostos incl.

    A matanza do porco, máis alá dun pormenorizado estudo sobre o proceso da mata, é un exercicio de memoria antropolóxica de costumes, rituais e traballos que esmorecen ou que en moitos casos xa só perduran na lembranza.
    Ademais, o libro é unha homenaxe ao seu protagonista, o porco, animal venerado durante doce meses (“Non era mala vidiña, se durase…” dicíalle o burro nunha das maxistrais Cousas de Castelao) mais ao que sempre lle chega o seu San Martiño, día de festa na casa e remedio de fame para o ano.
    Lacóns, cacheiras, chourizos, ósos de soá, paxarela... as distintas partes deste totémico animal reciben a súa pequena exaltación neste libro, porque, parafraseando a John Barlow: do porco, todo menos o cuiñar.

30 produtos máis na mesma categoría